Paardensport

Ophef over doorgaan dressuurwedstrijd ondanks griepepidemie

Print
Ophef over doorgaan dressuurwedstrijd ondanks griepepidemie

De concoursen gingen ondanks de griepuitbraak gewoon door. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Kronenberg -

Ondanks een griepuitbraak onder de paarden ging de dressuurwedstrijd bij De Peelbergen toch door. Dat besluit leidde tot veel kritiek.

Bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg kwamen zondag slechts veertig dressuurcombinaties opdagen waar anders op een dag wel meer dan tweehonderd combinaties aan de start verschijnen. Oorzaak van de vele afmeldingen was de recente influenza-uitbraak onder de paarden. De Peelbergen liet na ingewonnen adviezen deze wedstrijd toch doorgaan.

„Na zorgvuldig overwegen en overleg met veterinaire adviseurs heeft Team de Peelbergen besloten de concoursen doorgang te laten vinden” aldus de organisatie. Wel moest aangetoond kunnen worden dat de paarden geënt waren en werden paarden van bedrijven waar de ziekte is vast gesteld niet toegelaten op deze wedstrijd.

Kritiek

Door veel dressuurruiters werd daarna echter op het doorgaan van deze wedstrijd veel kritiek geuit op social media. Veel paardensportfans noemen het onverantwoord dat de organisatie het evenement niet heeft gecanceld.

De eerste proef in de zwaarste klasse het ZZ-Licht gecombineerd met het Zwaar-2 werd gewonnen door Monique Rutten-Janssen uit Well die met haar paard De Zwarte de Ysselsteynse Marissa Weemen met Fabiola versloeg. Beide eerste plaatsen van de twee proeven in de klasse Zwaar-1 werden een prooi voor Kimberly Roost uit Nederweert met Eryngo.