Powerwalking: actief het nieuwe jaar de buitenlucht in

Print
Powerwalking: actief het nieuwe jaar de buitenlucht in

Tussen het powerwalken worden er ook oefeningen gedaan. Afbeelding: Leonie Backus-Geelen

Roggel -

Sinds het najaar wordt in Roggel en omgeving een nieuwe sportieve activiteit georganiseerd: Powerwalking. Powerwalking is lopen in een stevig tempo, waarbij tussendoor spierversterkende oefeningen worden gedaan. Hierdoor kun je snel conditie opbouwen en werken aan een strakker figuur.

Het is geen hardlopen en ook geen bootcamp. Powerwalking is geschikt voor iedereen van alle leeftijden, mannen en vrouwen dus. Door de natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures klein. De Powerwalktrainingen in Roggel worden gegeven door Leonie Backus-Geelen. Zij is als gediplomeerd instructeur aangesloten bij de landelijke Powerwalkingclub en heeft in het verleden al veel ervaring opgedaan met het trainen van groepen mensen. „Powerwalken is gewoon hartstikke leuk en lekker om te doen. Je bent fanatiek bezig in groepsverband, en ieder werkt aan zijn of haar eigen doel. Denk bijvoorbeeld aan afslanken, conditie opbouwen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten. De lessen zijn meestal erg gezellig.”

Lekker in de buitenlucht

Leonie vervolgt: „Het fijne van het Powerwalken is dat het buiten plaatsvindt. Hierdoor is het eigenlijk nooit saai, want je hebt steeds andere routes en komt telkens nieuwe dingen tegen op je weg. We krijgen ook vaak leuke reacties van mensen die we tegenkomen. En buiten zijn geeft altijd lekker veel energie. Een trouwe Powerwalkster is Wendy Beerens uit Roggel. Zij beaamt dit. „Ik had nooit gedacht dat iemand mij nog eens aan het sporten zou krijgen. Maar wat is het heerlijk om in de buitenlucht te lopen en daarbij ook nog oefeningen te doen voor billen, benen, buik en armen. Wat willen we nog meer. Het is volop genieten. Ik ga er iedere keer met veel plezier naartoe en kom met een heerlijk voldaan gevoel weer thuis.” Ook Monique Theelen uit Haelen is het hiermee eens. „Ik wandel graag, maar dit is toch wat intensiever. Omdat het samen is in een groepje en met variaties en oefeningen tussendoor, geeft mij dit meer voldoening. Het actief bezig zijn in de buitenlucht maakt het heel prettig. Dus ik ben erg enthousiast! En het is ook nog gezellig onder leiding van Leonie.” „Ik vind het een fijne sport om te doen omdat het in groepsverband is, maar je het toch zo zwaar kunt maken als je zelf aankunt”, vult Judith Bessems uit Roggel aan. „En je bent natuurlijk lekker aan het sporten in de buitenlucht.”

Ook voor mannen

Opvallend is het dat er in Leudal tot nu toe vooral vrouwelijke deelnemers zijn. „Terwijl elders in het land, waar dus ook de lessen worden gegeven, er ook heel veel mannen zijn die meelopen. Misschien durven de mannen hier in Leudal de uitdaging niet aan”, grinnikt Leonie. Iedereen die wil kijken of het ook iets voor hem of haar is, kan een keer gratis meedoen met een proefles. Wel even vooraf aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.gezondheidscoachleudal.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →