Politie voorkomt nachtelijk graafwerk bij zoektocht naar Willeke Dost

Print
Politie voorkomt nachtelijk graafwerk bij zoektocht naar Willeke Dost

Foto ter illustratie. Graafwerkzaamheden op een perceel in het Drentse Koekange, in het onderzoek naar de in 1992 verdwenen Willeke Dost (15). Afbeelding: ANP

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag zeker zeven personen staande gehouden omdat ze in een weiland aan de Koekanger Dwarsdijk in het Drentse Koekange aan het graven waren naar Willeke Dost, meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens een politiewoordvoerder is de groep niet meegenomen naar het bureau. Ook hebben zij geen boete gekregen. Wel zijn ze verdachte in verder onderzoek. ,,Na de jaarwisseling moeten ze een verklaring afleggen. De officier van justitie zal de strafmaat bepalen.’’

Tweede zoekactie

Het is de tweede nachtelijke zoekactie in korte tijd. Amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes zochten tijdens kerstnacht met prikstokken en een spade het erf af rond de boerderij waar Willeke woonde tot ze in 1992 verdween.

Of de twee mannen zondagnacht ook aanwezig waren, kan de politiewoordvoerder niet zeggen, aldus het dagblad. Ook doet hij geen mededelingen over wie melding heeft gemaakt van de nieuwe graafactie en of de eigenaar van de grond aangifte gaat doen.

De groep was bezig met het graven van een gat toen de politie arriveerde. Heel ver waren ze daar volgens de woordvoerder nog niet mee.

Verdwijning

De destijds 15-jarige Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992 uit de boerderij van haar pleegouders. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee