Roerdalen bekijkt noodzaak extra woonwagenplaatsen

Print
Roerdalen bekijkt noodzaak extra woonwagenplaatsen

Het Europese mensenrechtenhof tikte Nederland op de vingers. Afbeelding: iStock

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

De gemeente Roerdalen gaat samen met woonwagenbewoners kijken of er extra standplaatsen in de gemeente nodig zijn.

In oktober protesteerden woonwagenbewoners in Herkenbosch omdat ze vinden dat er te weinig plaatsten beschikbaar zijn in de gemeente Roerdalen. De bewoners voelen zich gesterkt door een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat Nederland op de vinger tikte.

Volgens het Hof moet Nederland meer aandacht hebben voor woonwagenplaatsen. Die moeten los gezien worden van het bestaande beleid voor de bouw van sociale huurwoningen, vindt het Hof.

Overleg

Sinds de uitspraak is op meerdere plekken in Limburg geprotesteerd om te pleiten voor meer standplaatsen. Bewoners hebben inmiddels al met de verantwoordelijke wethouder rond de tafel gezeten.

In een brief aan de huidige woonwagenbewoners schrijft de gemeente dat ze met hen in overleg wil om te kijken welke wensen er zijn. Ook verhuurder Wonen Limburg wordt bij het overleg betrokken, zo meldt de gemeente.

Buurgemeenten

Halverwege 2019 moet duidelijk zijn wat de behoefte binnen Roerdalen is. De gemeente wil samen met buurgemeenten kijken hoe dit vervolgens kan worden ingevuld. Dat plan moet dan ook nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →