Sommerfest na succesvol eerste Winterfest Wessem

Print
Sommerfest na succesvol eerste Winterfest Wessem

Winterfest 2018 in Wessem trok een groot publiek Afbeelding: organisatie Winterfest

Wessem -

Na de zeer succesvolle, volledig uitverkochte eerste aflevering van Winterfest Wessem komt er behalve een nieuwe, uitgebreidere wintereditie ook een zomerfestival: Sommerfest.

Dat heeft de organisatie van het nieuw evenement besloten.

De zomereditie vindt plaats op zaterdag 22 juni, is de bedoeling. Ook ligt er de wens om het festival dan niet op de parkeerplaats van het havengebied te houden, zoals afgelopen weekeinde met Winterfest, maar aan de Maasboulevard zelf, zegt organisator Niels Brouwers.

Brouwers en zijn compagnon Bram Smeets kijken terug op een geslaagd evenement, dat in het laatste weekeinde van 2018 tweeduizend bezoekers trok, verdeeld over twee avonden. Op het podium stonden artiesten die Duitse schlagers, Oostenrijkse volksmuziek en Limburgse carnavalsmuziek brachten. „De sfeer was super, het was fantastisch”, zegt Brouwers. Volgend jaar komt er zeker weer een Winterfest, zegt Brouwers. „Waarschijnlijk gaan we het uitbreiden. De zondagavond erbij is een optie, maar mogelijk kijken we ook nog naar de nieuwjaarsnacht. We willen er echt een nieuw merk van maken.”

Het zomerfestijn gaat één avond beslaan, zegt Brouwers.

Smeets - uitbater van café ’t Veerhuis - en Brouwers organiseren evenementen onder de vlag van de Stichting Podiumwerken Wessem. Met het Winterfest wilde het duo de periode tussen kerstmis en oudjaarsdag nieuw leven inblazen. Verenigingen profiteerden mee van het festijn: zij kregen de mogelijkheid kaarten te verkopen, waarmee ze de clubkas konden spekken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje