Tientallen autospiegels vernield in Wessem

Print
Tientallen autospiegels vernield in Wessem

In Wessem werden tientallen autospiegels vernield. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Wessem -

In diverse straten in Wessem zijn afgelopen weekeinde spiegels van auto’s vernield. Het gaat om voertuigen die onder andere stonden geparkeerd in de Lange Beemdens, Marktstraat, Steenweg, Parallelweg, Pastoor Janssenstraat en Terpstraat.

Op een bericht dat Wessemer Roger Joris plaatste op zijn Facebookpagina over een vernieling van twee auto’s in zijn straat, kwamen tientallen reacties van dorpsgenoten die ook andere vernielingen meldden. Joris: „Het ging in mijn straat niet om mijn eigen auto, maar om die van mijn vader en mijn neef. Aan de straatzijde waren de spiegels eraf getrapt of geslagen. Dat gebeurde vrijdagnacht.”

Spoor van vernielingen

Uit de vele reacties die Joris inmiddels heeft gekregen, blijkt dat er een spoor van vernielingen door het dorp loopt. Er zijn meldingen van zowel vrijdag- als zaterdagnacht. Mogelijk, zegt Joris, zijn de daders bezoekers van het evenement Winterfest in het havengebied. „Als je de straten bekijkt waar de meldingen zijn, is dat goed mogelijk, maar wat heb je aan die informatie? Ook als dat inderdaad zo is, kan de organisatie daar natuurlijk ook niks aan doen.” Organisator Niels Brouwers van Winterfest laat weten dat bij hem geen klachten zijn binnengekomen.

Volgens een van de straatgenoten van Joris werd een groepje van vier a vijf jongeren vrijdagnacht op hun gedrag aangesproken door een passerende automobilist, maar reed deze door nadat hij zou zijn bedreigd. Joris gaat zoveel mogelijk meldingen van vernielingen verzamelen om er daarna mee naar de wijkagent te stappen. Ook wordt bekeken of er camerabeelden zijn. In overleg met de wijkagent wordt bekeken of er aangifte wordt gedaan. Of er nu al aangiftes zijn gedaan bij de politie, kon maandag niet bij de politie worden achterhaald.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje