Anne Balter wint oudejaarsloop in Heerlen, Tom Reep tweede bij de mannen

© iStock

De Oudejaarsloop in en rond landgoed Terworm en Ten Esschen in Heerlen is maandagmiddag gewonnen door Ralph Apeldoorn.

Door Ton Reijnaerts

De atleet uit Heemskerk voltooide de negen kilometer in 31.29. Tweede werd Tom Reep uit Heerlen in 31.50. Iwan Theunissen, uit Landgraaf, werd derde in 31.59.

Vrouwen

De zege bij de vrouwen ging naar favoriete Anne Balter. De atlete uit Hoensbroek finishte in 39.00. Balter, die recent ook de IBA-loop won, liet de kerstcross op de Brunssummerheide schieten voor haar eerste oudejaarsloop. Eline Collombon uit Heerlen maakte het Balter onverwacht lastig en klokte een eindtijd van 39.11, Tare de Koster uit Schimmert complementeerde het podium bij de vrouwen.

De 4.5 km bij de mannen werd in 15.50 met overmacht gewonnen door Maikel van Gemert uit ’s-Gravenhage. Bas Janssen uit Heerlen (16.48) en Jeroen Meerveld uit Heerlen (17.37) veroverden de overige ereplaatsen. Bij de vrouwen was het Heerlen boven op de 4,5 km. Carmen Reep zegevierde in 18.16, voor Anna Gommer (18.22) en Violet Willems (18.26).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee