Twee agenten ernstig gewond na ongeval op A2: bestuurster was onder invloed

Print
Twee agenten ernstig gewond na ongeval op A2: bestuurster was onder invloed

Afbeelding: ANP

Twee agenten zijn gewond geraakt toen zij op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel hulp verleenden aan een automobilist met pech.

Omstreeks 22.00 uur kwam er een melding binnen dat er een auto met pech op de A2 stond. De inzittenden zouden de auto aan het duwen zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse om hulp te verlenen. Twee rijstroken werden afgekruist en de agenten zetten hun politieauto dwars op de weg om de rijstroken te blokkeren.

Ernstig gewond

De auto van de chauffeur met pech werd op een bergingswagen getakeld en de takelwagen ging op weg. De agenten gingen hierop terug naar hun auto en wilden wegrijden. Op dat moment reed een personenauto in volle vaart op de dwars op de weg staande politieauto in.

De twee agenten, een man en een vrouw, moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd en waren er ernstig aan toe. Een van hen werd een ziekenhuis in Utrecht gebracht, de ander naar een Nijmeegs ziekenhuis.

Onder invloed

De automobilist die op de politieauto inreed, een vrouw, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij haar aanhouding moest ze een blaastest afnemen, waaruit bleek dat ze onder invloed was.

De inzittenden van de pechauto bleven ongedeerd; de takelwagen met daarop hun auto was net weggereden toen de aanrijding plaatsvond. De politie onderzoekt het ongeval.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →