Criminele dreiging: Venlonaar voor 2 weken uit stad verbannen

Print
Criminele dreiging: Venlonaar voor 2 weken uit stad verbannen

Het winkelpand in Venlo wordt dichtgetimmerd. Afbeelding: David Dunnaway

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

De ernst van de dreiging in de Venlose Bolwaterstraat is dermate groot dat politie, burgemeester Scholten en het Openbaar Ministerie Limburg hebben besloten stevige preventieve maatregelen te nemen.

Een 35-jarige Venlonaar mag de komende 14 dagen niet in de gemeente verblijven. De man wordt vanuit het criminele circuit bedreigd. Een winkelpand aan de Bolwaterstraat 33 in Venlo wordt vanaf 1 januari voor twee weken gesloten en dichtgetimmerd.

Politie, burgemeester Scholten van Venlo en de leiding van het Openbaar Ministerie Limburg hebben en besloten de 35 jarige Venlonaar per direct een zogeheten noodbevel op te leggen. De burgemeester heeft dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat de samenleving niet in gevaar komt, als gevolg van de dreiging vanuit het criminele circuit die zich voornamelijk richt tegen de Venlonaar.

Lees ook:Gebiedsontzegging voor de hele gemeente uitzonderlijk

Impact

De impact van bewapende agenten die sinds maandagochtend drie uur in de Bolwaterstraat zijn op het veiligheidsgevoel van direct omwonenden en de bezoekers is groot, zo staat in een verklaring van het zogeheten driehoeksoverleg. Op maandag is er meermaals overleg geweest tussen de burgemeester, de hoofdofficier van justitie Limburg en de lokale politiechef over de veiligheidssituatie en de maatregelen. De ernst van de dreiging is echter dermate serieus dat er door de driehoek is besloten om stevige preventieve maatregelen te nemen.

Onderzoek

De mogelijke aanleiding voor de bedreiging van de 35-jarige man uit Venlo is een conflict in de criminele sfeer. Rechercheurs zijn bezig met onderzoek naar deze dreiging en wie er voor verantwoordelijk is. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht. In belang van het lopende onderzoek kan de politie momenteel niet meer inhoudelijke informatie geven over de dreiging. Of er een verband is met beschieten afgelopen zondag van een woning aan de Eendenstraat in Venlo-Zuid is nog niet duidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →