Meer nieuwe personenauto’s geregistreerd

Print
Meer nieuwe personenauto’s geregistreerd

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Afgelopen jaar zijn er in Nederland 443.812 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is 7,1 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van onder meer BOVAG

De groei is in lijn met de eerder uitgesproken prognoses van de brancheorganisaties.

Voor dit jaar wordt een nagenoeg gelijk verkoopniveau gezien. Afgelopen jaar was Volkswagen het populairste merk, gevolgd door Opel, Peugeot en Kia. Het meest geregistreerde model was de Volkswagen Polo, gevolgd door de Renault Clio, Kia Picanto, Ford Fiesta en de Opel Karl.

Elektrisch

In de maand december werden er iets meer dan 20.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Dat is flink meer dan een jaar eerder. Vooral de elektrische auto’s in het hogere segment, zoals de Jaguar I-Pace en Tesla’s Model S en X, waren in trek. Dat was in aanloop naar de nieuwe regels voor fiscale bijtelling, die per 1 januari wijzigden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →