Automobilist rijdt in op mensenmenigte in Duitse stad

Print
Automobilist rijdt in op mensenmenigte in Duitse stad

Afbeelding: Getty Images

Een Duitse automobilist is rond de jaarwisseling in het Ruhrgebied meerdere keren ingereden op voetgangers. Daardoor raakten zeker vijf personen gewond.

De bestuurder had duidelijk de bedoeling om buitenlanders te doden, zegt minister Herbert Reul (Binnenlandse Zaken) van deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

Buitenlanders

De 50-jarige automobilist probeerde volgens Reul mensenmenigtes te raken die voornamelijk bestonden uit buitenlanders. De meeste slachtoffers vielen in de gemeente Bottrop, waar hij kort na middernacht inreed op mensen die met vuurwerk het begin van het nieuwe jaar vierden. Daar raakten vier mensen gewond, onder wie een kind. Een eerdere poging een voetganger aan te rijden zou zijn mislukt.

Xenofobisch

De man reed na de aanrijding door en probeerde in het nabijgelegen Essen nog twee keer om mensen aan te rijden. Daardoor raakte in één geval nog iemand lichtgewond. Toen agenten de verdachte later arresteerden, zou hij xenofobische uitspraken hebben gedaan. Onder de slachtoffers bevinden zich ook Syriërs en Afghanen.

De autoriteiten vermoeden dat de man psychische problemen heeft.