Drukte bij Niersjaorsduik in Gennep

Print
Drukte bij Niersjaorsduik in Gennep

Voor de tweede keer werd de sprong in De Niers gemaakt vanaf het vlonder bij de Genneper molen. Afbeelding: Saskia Kusters/SK-Media

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De nieuwjaarsduik in Gennep, daar de Niersjaorsduik genoemd, trok op de eerste dag van het nieuwe jaar weer veel belangstellenden. Vanaf het vlonder bij de Genneper Molen werd door de deelnemers een voor een in het riviertje de Niers gesprongen.

Daarmee wijkt de nieuwjaarsduik in Gennep af van de talloze andere duiken. daar wordt na een startschot massaal een run het water in gemaakt om daarna weer zo snel mogelijk de kant op de hollen.

Vorig jaar werd het vlonder voor de eerste keer gebruikt. daarvoor werd de sprong in het water altijd gemaakt achter de Martinuskerk.

Bekijk ook: VIDEO: Bibberen bij nieuwjaarsduik

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen