Baby na 35 uur uit puin van Russische flat gered

Print
Baby na 35 uur uit puin van Russische flat gered

De baby werd na 35 uur gered. Het jongetje overleefde de Russische kou doordat zijn moeder hem goed had ingepakt in zijn wieg. Afbeelding: AD/REUTERS

Een baby is levend gevonden tussen het puin van een deels ingestorte flat in de Russische stad Magnitogorsk. De autoriteiten meldden dat het jongetje 35 uur in de kou heeft overleefd.

De flat raakte maandagochtend zwaar beschadigd door een gasexplosie waarbij zeker zeven doden vielen. Nog 36 mensen worden vermist.

Ingepakt

Het elf maanden oude jongetje werd gevonden, nadat een hulpverlener hem had horen huilen. De baby is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft de kou overleefd omdat hij goed was ingepakt in zijn wieg. Zijn moeder heeft het instorten van de flat overleefd en is naar het ziekenhuis gekomen.

De ontploffing gebeurde in de vroege ochtend, toen de meeste inwoners nog lagen te slapen. Er stonden 110 mensen geregistreerd als bewoner.

Magnitogorsk ligt ongeveer 1400 kilometer ten oosten van Moskou.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →