Eerste geboorte 2019 ziekenhuis Boxmeer is jongetje uit Venray

Print
Eerste geboorte 2019 ziekenhuis Boxmeer is jongetje uit Venray

In het ziekenhuis van Boxmeer werden vorig jaar 1042 baby’s geboren. Afbeelding: Maasziekehuis Pantein

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer zijn in 2018 iets meer baby’s geboren. De eerste bevalling dit jaar is ook een feit: een jongetje uit Venray.

In Maasziekenhuis Pantien in Boxmeer zijn het afgelopen jaar 1042 baby’s geboren. Dat aantal is inclusief de poliklinische bevallingen, onder begeleiding van de eigen verloskundige.

Volgens het Brabantse ziekenhuis - dat ook door veel Noord-Limburgers wordt bezocht - is dit een lichte stijging ten opzichte van 2017: plus 27. Het gemiddeld aantal baby’s dat per dag wordt geboren in het Maasziekenhuis ligt al enkele jaren op drie. Net als vorig jaar werden er meer jongens dan meisjes geboren: plus 24.

De laatste baby van 2018 is op oudjaarsavond geboren om 22.09 uur. Het is een jongen met ouders uit Mill. De eerste bevalling van dit jaar was een poliklinische (met eigen verloskundige) om 03.06 uur. Dit is een jongentje uit Venray.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →