Onwennige eerste nieuwjaarsduik Plasmolen

Print
Onwennige eerste nieuwjaarsduik Plasmolen

Aarzelend namen de deelnemers de nieuwjaarsduik in Plasmolen Afbeelding: Jos Gröniger

Noord-Limburg / Plasmolen / Middelaar / Molenhoek / Mook / Milsbeek -

Alle begin is moeilijk. Dat ondervonden de horecaondernemers Marc Meerman en Richard Simons ook bij de voorbereidingen op de eerste Nieuwjaarsduik bij hun strandpaviljoen Dushi in Plasmolen. Het aantal registraties voor de duik viel met drie wat tegen maar op nieuwjaarsochtend meldden zich toch nog gegadigden aan. Uiteindelijk maakten zo’n 25 mensen de frisse duik in het water van De Siep.

De muziek van joekskapel De Everlanders maakte blijkbaar menigeen nieuwsgierig, want iets na twaalven kwamen enkele tientallen kinderen en volwassenen uit het paviljoen. De een gekleed in bikini, de ander in een stoere zwarte outfit maakten aanstalten op het strandje. Zonder warming up, en zonder muzikale omlijsting door de spontaan opgekomen Everlanders. De joekskapel kreeg niet de tijd zich te installeren omdat de deelnemers haast maakten met de duik. Ook op een op het laatste moment aangesloten deelnemers werd niet gewacht. Eenmaal kopje onder maakten de deelnemers rechtsomkeert naar de oever. „Nee, ik ga niet nog eens”, schreeuwde een van hen. De rest volgde het voorbeeld, en zocht de droge handdoek op en toog naar het warme café.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →