Bouwers vreugdevuur Scheveningen hielden zich niet aan afspraak

Print
Bouwers vreugdevuur Scheveningen hielden zich niet aan afspraak

Afbeelding: ANP

De bouwers van de vreugdevuren op het strand van Scheveningen hebben zich niet aan de afspraken gehouden over de hoogte van de vreugdevuren. Dat zei burgemeester Pauline Krikke dinsdagmiddag bij een persconferentie.

,,De bouwers hebben in het holst van de nacht extra hout op de stapels gedaan’‘, aldus Krikke. De stapels mochten 35 meter hoog worden en 10.000 kuub hout bevatten, maar de stapels zijn volgens Krikke uiteindelijk 13 meter hoger geworden.

Vonken

Toen bleek dat de vreugdevuren hoger werden heeft gemeente op laatste moment besloten veiligheidshekken verder van het vuur te zetten om publiek op afstand te houden. Maar het ging toch mis toen de wind aantrok en er vliegende vonken van de vreugdevuren af kwamen.

Lees ook:Vreugdevuur op strand loopt uit de hand: brand in woningen

De bouwers van de beide vreugdevuren dinsdag bij een gesprek op het stadhuis in Den Haag alle medewerking toegezegd bij de evaluatie van het incident. ,,Het was een open en goed gesprek, waarin de bouwers zich eveneens zeer aangedaan toonden’’, schrijft Krikke in een brief waarin ze de gemeenteraad informeert over er wat er misging.

Shock

Volgens Krikke gaven de bouwers aan nog “in shock” te verkeren. ,,Tegelijkertijd hebben zij in dit gesprek met de driehoek herhaald dat ze zich niet aan afspraken hebben gehouden. De bouwers van beide vuren hebben hun volledige medewerking toegezegd aan de evaluatie’’, aldus Krikke.

Een woordvoerder van de bouwers bevestigde dat het een goed gesprek was en dat ze willen meewerken aan alle onderzoeken, maar wilde verder nergens op ingaan omdat de shock nog te groot is. Woensdagavond komen de bouwers bij elkaar. Ze willen daarna met een verklaring naar buiten komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →