Dronken man schopt stennis op vlucht vanuit Eindhoven

Print

Een beschonken Engelse passagier op een vlucht van Transavia heeft zich dinsdag agressief gedragen. Het vliegtuig dat vanaf Eindhoven Airport vertrokken was richting Tenerife, heeft daarom een tussenstop op Faro in Portugal gemaakt.

Zo bevestigt een woordvoerder van vliegmaatschappij Transavia. Wat de beschonken man precies deed, is onduidelijk. Zijn gedrag was vervelend genoeg om een tussenstop te maken. ,,De passagier hebben we overgedragen aan de lokale autoriteiten”, aldus de woordvoerder. Het vliegtuig heeft vervolgens zijn weg richting Tenerife vervolgd, zonder de beschonken Engelsman.

Overmeesterd

Een ooggetuige vertelt dat de inzittenden en de bemanning veel last hadden van de Engelssprekende man, die ondanks het druilerige weer in Eindhoven een korte broek droeg. ,,Hij riep ‘bitch’ en was luidruchtig’’, aldus de inzittende, die anoniem wil blijven.

Op beelden van het incident is te horen hoe de gezagsvoerder vraagt of er inzittenden zijn die de crew kunnen helpen de man in bedwang te houden. Hoewel Transavia niet kan bevestigen of dat is gebeurd, zegt de getuige van wel. ,,Hij is naar voren geduwd, door crewleden en passagiers overmeesterd en met tiewraps vastgezet en op de grond gelegd.’’

Volgens de getuige was de sfeer aan boord al snel weer goed. ,,Transavia heeft het professioneel en heel rustig opgelost. Na de arrestatie van de man applaudisseerde iedereen voor de piloot en de passagiers die hadden geholpen.’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →