Bedrijvenpark Fortuna

Vrachtverkeer dendert illegaal over oude spoorbrug in Sittard

Print
Vrachtverkeer dendert illegaal over oude spoorbrug in Sittard

Afbeelding: Google Streetview

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Zware vrachtwagens denderen de laatste tijd regelmatig illegaal over de oude spoorbrug die de Sittardse woonwijk Sanderbout met bedrijvenpark Fortuna verbindt.

Het stenen viaduct, vlak bij het Fortuna-stadion en het Tom Dumoulin Bike Park, is verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan twee ton. Aan weerszijden van de brug staan roodwitte verbodsborden.

Volgens wijkbewoners maakt bouw-, bevoorradings- en ander vrachtverkeer op werkdagen met grote regelmaat toch gebruik van de verboden route. „Dat is vragen om problemen. En niet zonder risico’s. De straten in onze woonwijk zijn smal en het is maar de vraag of die oude spoorbrug het gewicht van die vrachtauto’s kan dragen. Die verbodsborden staan er natuurlijk niet voor niets”, zegt een buurtbewoner die zijn naam niet genoemd wil zien.

Melding

Woordvoerster Janneke Peeters van het stadsbestuur van Sittard-Geleen laat in een eerste reactie weten dat er bij de gemeente recentelijk inderdaad melding is gemaakt van vrachtwagens die over de brug rijden. Volgens de woordvoerster is het maar de vraag waar die vandaan komen.

,,De bedrijven die in de omgeving (zowel in het stadiongebied als in Sanderbout, red.) aan het werk zijn, zijn in elk geval op de hoogte van het verbod. Hoe dan ook, we zullen de betrokken partijen hier nogmaals op wijzen.”

Van een risicovolle situatie op de brug is volgens de gemeente geen sprake.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen