Pastoor Verheggen: laat de kribbe nog even staan!

Print
Pastoor Verheggen: laat de kribbe nog even staan!

Pastoor Ruud Verheggen. Afbeelding: Lé Giesen

Broekhuizen / Broekhuizenvorst / Lottum / Grubbenvorst / Meerlo / Tienray / Swolgen -

Veel mensen zijn al bezig met het opruimen van de kerstspullen. Veel te vroeg natuurlijk! Komend weekend is het Driekoningenfeest, en ook zij moeten nog welkom zijn bij de kerststal.

Die verzuchting slaakt pastoor Ruud Verheggen, pastoor van Meerlo en zes andere dorpen, op Facebook. Onder de kop ‘Zijn de drie Koningen nog welkom?’ roept hij parochianen op in elk geval de kerstkribbes nog te laten staan tot en met het weekeinde. „Blijkbaar zijn de drie Koningen niet meer welkom bij de kerststal.” Het is zo jammer, schrijft pastoor Verheggen, dat zo een belangrijk deel van de boodschap van Kerstmis wordt weggelaten, namelijk dat Jezus is geboren voor alle mensen ter wereld, ongeacht afkomst, leeftijd of achtergrond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen