Bizarre overval: geldwagen met graafmachines leeggeroofd

Print

Een groep overvallers heeft woensdag op spectaculaire wijze een geldwagen nabij het Italiaanse Bari beroofd.

De overval, die leest als een filmscript, vond vanochtend rond 7.30 uur plaats op de nationale weg SS96 in de buurt van het Zuid-Italiaanse Bari. De blauwe gepantserde geldwagen was er juist vertrokken op weg naar Matera. In die plaats zouden verschillende postkantoren worden aangedaan om geld te leveren zodat pensioenen konden worden uitbetaald.

Schepbakken

Onderweg moesten de drie bewakers in de geldwagen stoppen vlakbij Mellitto. De weg werd geblokkeerd door een vrachtwagen en een vrachtwagen met een grote oplegger Daarna werd de gepantserde wagen door twee grote, gele graafmachines aangevallen. Met de schepbakken werd de motor van de geldwagen vernield, zo is op videobeelden van de plaats delict te zien, en de achterkant van de wagen opengereten.

Nadat de vier gemaskerde mannen, gewapend met machinegeweren, het geld te pakken had, gingen ze ervandoor in een vluchtauto. De twee vrachtwagens waren in brand gestoken om de politie te vertragen. De weg moest in beide kanten worden afgezet.

Wegwerkzaamheden

De drie bewakers in de geldwagen bleven volgens Italiaanse media ongedeerd. De overvallers zouden de twee kranen eerder al langs de weg hebben geplaatst. Dat dat door weggebruikers niet raar werd gevonden, zou komen doordat er op die plek ook wegwerkzaamheden werden uitgevoerd.

De Italiaanse politie onderzoekt de zaak. De criminelen zijn nog niet gepakt.