Verbannen man (35) gelinkt aan twee schietpartijen Venlo

Print
Verbannen man (35) gelinkt aan twee schietpartijen Venlo

Zwaarbewapende agenten in centrum Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Twee schietpartijen die afgelopen week in Venlo hebben plaatsgevonden, zijn te linken aan de 35-jarige Venlonaar, die twee weken niet in de stad mag komen.

Lees ook: Politie onderzoekt tweede schietpartij rond kwestie Bolwaterstraat in Venlo

In de beschoten panden, aan de Philips II-laan en aan de Eendenstraat – wonen familieleden van de man, bevestigen meerdere bronnen: in de ene woning de ouders en in het andere huis een broer. De bewoners van beide adressen willen geen vragen van De Limburger beantwoorden.

Bekendgemaakt

De eerstgenoemde beschieting, daterend van 27 december, werd woensdag pas door de politie bekendgemaakt. Het schietincident deed zich voor in de vroege ochtend. In de uren daarna deed de politie uitgebreid sporenonderzoek in de Philips-II-laan, vertellen omwonenden.

De 35-jarige zou de partner zijn van één van de twee eigenaresses van een modezaak aan de Bolwaterstraat, melden meerdere zegslieden. De modezaak, VB Mode, werd afgelopen weekend door een zwaarbewapende politiemacht beveiligd.

Bericht

Volgens een van beide eigenaresses kwam er zondagavond een anoniem bericht binnen dat er een explosief lag. De winkel is inmiddels op last van de burgemeester voor twee weken gesloten. De verplichte sluiting is bij een van de eigenaresses in het verkeerde keelgat geschoten, zo meldt ze op sociale media.

De 35-jarige man, geboren in Tegelen en eigenaar van een oud-ijzerhandel in Venlo. Hij heeft een verbod gekregen om zich de komende twee weken in de gemeente te vertonen. Burgemeester Antoin Scholten ging over tot dit ‘stadsverbod’ vanwege de dreiging die rond de man hangt.

Een woordvoerder van de gemeente wil niet verder ingaan op de ‘zeer uitzonderlijke maatregel’ en verwijst voor alle woordvoering naar de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu