Winkelier boos over sluiting VB Mode: 'Bedankt, meneer de burgemeester'

Print
Winkelier boos over sluiting VB Mode: 'Bedankt, meneer de burgemeester'

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Ze dacht het goede te doen door politie en justitie in te seinen over een mogelijk explosief. Als dank wordt haar winkel VB Mode in Venlo op slot gegooid.

Die klacht uitte de eigenares van de modezaak aan de Bolwaterstraat dinsdag in een Facebookpost. Op zondagavond, zo schreef ze in het inmiddels offline gehaalde bericht, kwam er een anoniem bericht bij haar binnen met ‘een dreiging naar het winkelpand’. De eigenares, volgens bronnen de partner van de bedreigde 35-jarige Venlonaar, schrijft verder dat ze ‘geen seconde nadacht’ en meteen de politie inschakelde. „Er wonen namelijk gezinnen boven en rondom het winkelpand.”

Beveiligd
Het pand werd doorzocht en daarna vrijgegeven, maar wel nog tot dinsdagmiddag beveiligd. ‘Mij is verzocht om niemand hierover in te lichten, ook mijn collega niet’, aldus het Facebookbericht.

Lees ook: Verbannen man (35) gelinkt aan twee schietpartijen Venlo

Ze meldt dat ze, met haar compagnon, slechts iemand is die ‘door middel van eigen spaargeld een mooie zaak probeert op te bouwen’.

De maatregel van de burgemeester, om het pand voor twee weken op slot te gooien, valt dan ook verkeerd bij de eigenares. ‘Bedankt, meneer de burgemeester! Bedankt dat mijn openheid en eerlijkheid naar politie en justitie toe zo bestraft wordt. Bedankt dat u ons zo behandelt en ons inkomen wegneemt en we het verder maar moeten uitzoeken. (...) Ik weet het even allemaal niet meer, ik ben er kapot van. Bedankt burgemeester, u heeft ons mooi aan de schandpaal genageld’.

De gemeente wil niet reageren op de klacht aan het adres van de burgemeester en verwijst voor alle woordvoering rond de ‘Bolwaterkwestie’ verder naar de politie.

Geen idee
Een dag vóór haar bericht op Facebook verklaarde de eigenares tegenover De Limburger nog dat ze ‘geen enkel idee had wat er aan de hand was op de Bolwaterstraat’. Ook van een bedreiging aan het adres van haar vriend zei ze niets te weten. De andere eigenares verklaarde woensdagochtend tegenover De Limburger eveneens de achtergronden van de dreiging niet te kennen. „Ik ben er kapot van, ik wist van niks, ik sta hier totaal buiten”, aldus de mede-eigenares.

Lees ook: Politie onderzoekt tweede schietpartij rond kwestie Bolwaterstraat in Venlo

Uit welke hoek de dreiging tegen de 35-jarige Venlonaar komt is nog onduidelijk. De politie meldde eerder dat het ging om een ‘conflict in het criminele milieu’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu