Chinese ‘Jack the Ripper’ geëxecuteerd

Chinese ‘Jack the Ripper’ geëxecuteerd

Gao Chengyong bracht zeker elf vrouwen om het leven. Afbeelding: AFP

De Chinese autoriteiten hebben een beruchte seriemoordenaar en -verkrachter geëxecuteerd die zeker elf vrouwen heeft omgebracht.

De 54-jarig Gao Chengyong verminkte de lichamen van zijn slachtoffers. Hij werd bekend als de Jack the Ripper van China, bericht de krant South China Morning Post.

Meisje

Gao pleegde de moorden tussen 1988 en 2002. De meeste slachtoffers waren twintigers, maar hij zou ook een achtjarig meisje hebben gedood. De seriemoordenaar volgde vrouwen naar huis en sloeg daar toe, vaak op klaarlichte dag. Veel slachtoffers droegen naar verluidt rode kleding.

De autoriteiten kwamen Gao bij toeval op het spoor nadat een ver familielid was opgepakt voor omkoping. Het DNA van die persoon bleek gedeeltelijk overeen te komen met DNA dat was achtergebleven na een moord. Gao bekende later schuld en is donderdag ter dood gebracht in de noordelijke prefectuur Baiyin, twee jaar na zijn arrestatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu