Sven Braken niet met NEC op trainingskamp

Print
Sven Braken niet met NEC op trainingskamp

Afbeelding: Henk Korzelius

De selectie van NEC vliegt vandaag zonder topscorer Sven Braken naar het Spaanse Malaga voor het jaarlijkse trainingskamp, omdat de Maastrichtenaar ‘niet volledig met zijn hoofd bij NEC is’.

Het lijkt er op dat een voorgenomen transfer van Braken naar een andere club inmiddels in een vergevorderd stadium is. Meerdere clubs hebben interesse getoond, waaronder ambitieuze competitiegenoot FC Den Bosch, de koploper van de eerste divisie. NEC lijkt ook bereid mee te werken aan een transfer van de aanvaller.

Geen ruzie

„Vanwege de concrete interesse van meerdere clubs hebben we besloten om Sven niet mee te nemen op trainingskamp”, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC. ,,We willen in Spanje alleen spelers hebben die volledig met hun hoofd bij NEC zijn. Sven was vanmorgen gewoon op de club geweest, toen hebben we hem deze keuze toegelicht. Het is niet dat we nu ruzie hebben.”

Van Schaik gaat niet in op namen van clubs. „In de loop van deze week worden zaken duidelijk”, laat hij weten. Braken kwam in augustus 2017 over van Almere City naar NEC. Zijn contract bij NEC loopt tot 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu