Koffieconcert bij Kunstkring Echt

Print
Koffieconcert bij Kunstkring Echt

Cellist William McLeish is te gast bij Kunstkring Echt Afbeelding: Kunstkring Echt

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Drie jonge musici treden op tijdens het eerste concert in 2019 van de Kunstkring Echt. Het trio voert werken uit van Haydn, Rachmaninoff en Shostakovich.

De Russische Anastasiia Kurilko (piano) begon haar pianostudie op zesjarige leeftijd. Haar muzikale loopbaan ontwikkelde zich voorspoedig en op het Internationale Chopin Concours in Rusland werd ze bekroond voor de beste uitvoering van Chopins werken. Ook behaalde ze de eerste prijs tijdens het grote internationale muziekconcours in Krasnoyarsk. Momenteel studeert Anastasiia klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Danielle Daoukayeva (viool) studeert ook in Den Haag. In 2016 won zij het Euro Concours Viool. Ze volgt de masterstudies viool en kamermuziek en ze behaalde verschillende prijzen op concoursen. Danielle is concertmeester bij diverse orkesten en speelt soloconcerten met orkest. Ook is ze lid van het Babylon Strijkkwartet dat de finale van het Grachtenfestival Concours bereikte.

William McLeish studeerde cello in Canada en Zwitserland en voltooide zijn studie in 2016 aan het Conservatorium van Den Haag. In 2017 behaalde hij een Master Degree in kamermuziek. Hij trad op met het Babylon Strijkkwartet en het Hermitage Kwartet en musiceerde met het Guelph Symphony Orchestra en het Kitchener Waterloo Youth Symphony Orchestra. William heeft gewerkt bij diverse cellogrootheden. Momenteel geeft hij ook privéles in Utrecht, Den Haag en Scheveningen. Ook is hij mede- oprichter van de folkgroep ‘The Magic Mumble Jumble’ waarin hij zingt en cello en keyboard speelt.

Het trio verzorgt op zondag 13 januari in C.C. Pius X, aan de Mussenstraat 6 in Echt een koffieconcert. Aanvang 11.30 uur. Entree € 10 ( inclusief consumptie), kinderen gratis toegang.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu