Filmvertoningen in het Torna | Cultura – café

Print
Filmvertoningen in het Torna | Cultura – café

Uniek filmmateriaal bij Torna Cultura. Afbeelding: torna cultura.

Thorn -

Van de viering ‘290 jaar Brandprocessie Thorn’ zoals die op zondag 14 oktober 2018 plaatsvond, zijn filmopnames gemaakt. Van het beeldmateriaal is een tweetal films geproduceerd, die worden vertoond op zondag 20 januari.

De ene film is een integrale weergave van het toneelstuk ‘De Processie’. De andere is een samenvatting van de viering in de Abdijkerk, de zegening van de nieuwe koorkap en de Brandprocessie door de historische kern van Thorn. Deze laatste film beleeft in het Torna | Cultura – café om 14.30 uur in zaal Aod Thoear zijn première.

Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door het a capella ensemble Southern Voices. Verder zijn te gast: Ton Eyssen, winnaar van de wedstrijd InBeeld, een wedstrijd voor de beeldende amateurkunst in Limburg; Rezie Vrancken met de ludieke monoloog ‘Oma bén ich’ en Riky Simons die een gedicht uit eigen dialectwerk voordraagt. De entree is € 5,00. Meer info vind je hier.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu