Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum geeft cadeau aan scholen

Print
Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum geeft cadeau aan scholen

Sfeerbeelden vanuit het Wereldpaviljoen. Afbeelding: Zebrastudio/Egon Notermans

Meerlo / Wanssum -

De mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum biedt SOS Meerlo-Wanssum alle schoolklassen uit Venray en Horst aan de Maas een cadeau aan.

Dit cadeau bestaat uit een gefaciliteerd bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steyl (www.wereldpaviljoen.com) om zo alle scholen uit beide gemeenten bij de jubileumactie te betrekken. In totaal kunnen zo’n 240 klassen gebruikmaken van dit aanbod. In de afgelopen 25 jaar zijn veel kinderprojecten in de Derde Wereld gesteund en werden bewustwordingsactiviteiten op scholen in Meerlo-Wanssum gehouden.

Het Wereldpaviljoen Steyl is ontstaan uit de koker van SOS Meerlo-Wanssum. Doel is om kinderen kennis te laten maken met andere culturen op een belevingsachtige wijze. Het Wereldpaviljoen heeft educatieve programma’s ontwikkeld voor alle klassen (van groep 1 tot en met groep 8), die een op een aan aansluiten bij de visie van SOS Meerlo-Wanssum en het curriculum van het basisonderwijs. Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur. Diverse klassen van scholen uit de twee voornoemde gemeenten hebben het Wereldpaviljoen de afgelopen vijf jaren bezocht. Na een ‘vliegreis’ in een echte Fokker 50 komen de kinderen bij de douane. Vervolgens zijn ze te gast in het nagebouwde dorpje San Pedro (Nicaragua). Hier krijgen ze allemaal een Nicaraguaanse naam en beleven samen hoe kinderen in dit Midden-Amerikaanse land leven.

Medio dit jaar wordt het Wereldpaviljoen uitgebreid met een Ghana beleveniscentrum. In het kader van haar jubileum heeft SOS Meerlo-Wanssum daarom besloten om die uitbreiding te honoreren met € 10.000.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu