Samen lezen in de leeskring van ‘t Paradies

Print
Samen lezen in de leeskring van ‘t Paradies

Vergroot uw leesgenot bij de leeskring in ‘t Paradies. Afbeelding: Leeskring ‘t Paradies

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Lezen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog fijner dat je over een boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring of leesclub. Een leeskring is een kleine groep mensen die gedurende een periode van meestal zes weken hetzelfde boek lezen.

Het doel van een leeskring is het leesgenot te vergroten door er over te praten en leeservaringen uit te wisselen. Een boek vertelt ons iets over hoe mensen zijn, hoe verschillend ook, en hoe mensen hun leven ervaren. Die meerwaarde haalt u er niet altijd zelf uit, met een groep lukt dit vaker beter. Waarom vond u het boek zo mooi, interessant en spannend? Of, dat kan tenslotte ook, waarom vond u het niet om door te komen?

Door het bespreken van een boek wordt bijvoorbeeld duidelijk hoe maatschappelijk relevant een boek is of waarom het past in een bepaalde ontwikkeling of tijd. Het gelezen boek krijgt zo een plek binnen het persoonlijke referentiekader. Daarnaast levert het bespreken van boeken kennis op en krijgt men vaak andere titels te lezen dan normaal.

Al verschillende jaren wordt er onder leiding van Marije Freriks met een aantal belangstellenden boeken besproken bij de Leeskring van ’t Paradies, aan de Munsterstraat in Roermond. Er zijn in de middag nog enkele plaatsen vrij. De groep komt van 13.30 tot 15.30 uur éénmaal in de zes weken bij elkaar. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 21 januari.

Info: Marije Freriks, tel. 06-41849574, e-mail: mfh.freriks@hccnet.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu