Meer bezoekers voor filmhuis Lumière

Print
Meer bezoekers voor filmhuis Lumière

David Lynch fans bekijken Twin Peaks in Lumière. Afbeelding: Philip Driessen

Zuid-Limburg / Maastricht -

Lumière Cinema in Maastricht telde vorig jaar 142.932 bezoekers. Dat zijn er 500 meer dan in 2017. Het filmhuis is blij met het nieuwe bezoekersrecord, meldt een woordvoerster: „Zeker als je de lange warme zomer meetelt.”

Sinds Lumière in het Sphinxkwartier is gehuisvest, trekt het filmhuis steeds meer bezoekers uit Zuid-Limburg en België. Speciale programmering rondom bijzondere films (denk aan het filmretrospectief van regisseur David Lynch, vanwege de expositie van de kunstenaar in het Bonnefantenmuseum) en de ontwikkeling van educatieve programma’s behoren in het nieuwe jaar tot de belangrijkste speerpunten.

Publiekstrekkers

De populairste film vorig jaar was Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri met Frances McDormand in de hoofdrol als een moeder die zelf de strijd aangaat met de lokale sheriff om de brute moord op haar dochter opgelost te krijgen.

Top 3 best bezochte films Lumière 2018:

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Martin McDonagh

2. Todos lo saben – Asghar Farhadi

3. C’est la vie – Olivier Nakache & Éric Toledano

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu