Meer bezoekers voor filmhuis Lumière

David Lynch fans bekijken Twin Peaks in Lumière. © Philip Driessen

Lumière Cinema in Maastricht telde vorig jaar 142.932 bezoekers. Dat zijn er 500 meer dan in 2017. Het filmhuis is blij met het nieuwe bezoekersrecord, meldt een woordvoerster: „Zeker als je de lange warme zomer meetelt.”

onze verslaggeefster

Sinds Lumière in het Sphinxkwartier is gehuisvest, trekt het filmhuis steeds meer bezoekers uit Zuid-Limburg en België. Speciale programmering rondom bijzondere films (denk aan het filmretrospectief van regisseur David Lynch, vanwege de expositie van de kunstenaar in het Bonnefantenmuseum) en de ontwikkeling van educatieve programma’s behoren in het nieuwe jaar tot de belangrijkste speerpunten.

Publiekstrekkers

De populairste film vorig jaar was Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri met Frances McDormand in de hoofdrol als een moeder die zelf de strijd aangaat met de lokale sheriff om de brute moord op haar dochter opgelost te krijgen.

Top 3 best bezochte films Lumière 2018:

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Martin McDonagh

2. Todos lo saben – Asghar Farhadi

3. C’est la vie – Olivier Nakache & Éric Toledano

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal