Transportbedrijf Franken in Nieuw-Bergen overgenomen

Print
Transportbedrijf Franken in Nieuw-Bergen overgenomen

Afbeelding: Lex van Lieshout

/ Nieuw-Bergen -

Franken Transport in Nieuw-Bergen is overgenomen door branchegenoot Van Straalen en de Vries (vSdV) in het Noord-Hollandse Zwaagdijk.

Bij Franken, opgericht in 1935, staan circa honderdzeventig werknemers op de loonlijst. Het bedrijf beschikt over meer dan honderd vrachtwagens. Franken is, zoals het zelf zegt, ‘hoftransporteur’ voor supermarktketen Jan Linders, waar het al 35 jaar voor rijdt. Beide ondernemingen zijn op bedrijventerrein De Flammert in Nieuw-Bergen gevestigd en zo elkaars buren. Franken heeft nog meer gerenommeerde klanten in zijn portefeuille, zoals discounter Lidl, winkelketen Action, PostNL en Bakkersland.

Koper vSdV is een grote partij in de branche, met circa 550 werknemers. Het transportbedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Zwaagdijk meerdere vestigingen in Nederland en een vestiging in Spanje.

Hoewel beide bedrijven vrijwel niets kwijt willen over de deal, is duidelijk dat Franken Transport onder eigen naam door blijft gaan. Directeur Gerry Vinck van het Noord-Limburgse bedrijf geeft aan dat de klanten inmiddels op de hoogte zijn gebracht. Op vragen over het waarom van de verkoop wil hij niet ingaan.

Uit de jaarrekeningen blijkt echter dat het bedrijf financieel niet lekker draaide. In 2017 boekte Franken een nettoverlies van een kleine half miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Hierdoor kwam de financiële positie onder druk, meldt het jaarverslag. Volgens dit document zou Franken Transport maatregelen treffen om financiële verbeteringen te realiseren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu