Ontdek de Natuurpoorten van het Leudal

Print
Ontdek de Natuurpoorten van het Leudal

Op pad door het leudal. Afbeelding: Bezoekerscentrum Leudal

Haelen -

Al wandelplannen gemaakt voor dit jaar? Met de gidsen van Groen Hart Leudal is er op zaterdag 12 januari de mogelijkheid om via de Natuurpoorten een afwisselende halve dagtocht te maken, waarin de verschillende ‘gezichten’ van het Leudal tot uitdrukking komen.

Bij het natuurgebied Leudal zijn vier natuurpoorten aangelegd, die symbool staan voor de bijzondere facetten van het Leudal: water, weide, heide en bos. Een natuurpoort vormt de toegang tot het natuurgebied, waar bezoekers kunnen parkeren en waar startpunten van wandelroutes zijn. Ook is er bij elke natuurpoort een horecagelegenheid aanwezig. De vier locaties zijn: Bezoekerscentrum Leudal (Haelen), Café-Zaal Dennenoord (Roggel), Restaurant de Busjop (Heythuysen) en Restaurant St. Servaas (Nunhem).

Halverwege de wandeling is er de mogelijkheid om te pauzeren met erwtensoep. De kosten voor de soep bedragen € 5,50, deelname aan de wandeling kost € 3,50 per persoon. De start is om 11.00 uur bij het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Aanmelden via ghl.balieteam@gmail.com o.v.v. Natuurpoorten of via tel. 0475-497010 tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum Leudal.

Nieuwjaar Stiltewandeling

Op zondag 13 januari vindt van 10.00 tot 12.00 uur de eerste stiltewandeling onder begeleiding van Marja Nijskens (spiritueel natuurcoach) van dit jaar plaats. De wandeling start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De kosten bedragen € 5,00. Door op Marja’s manier de natuur te beleven worden middels ademhalings- en grondingsoefeningen de zintuigen wakker, waardoor deelnemers allerlei nieuwe indrukken opdoen en volledig tot rust komen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 06-15 49 88 86 of via marja.nijskens60@gmail.com

Lezing over Limburgse hoogstam- en fruitcultuur

Op maandag 14 januari is er een lezing met als thema ‘Limburgse hoogstam- en fruitcultuur gedurende de 4 seizoenen’ door Jean Slijpen. Aan bod komen onder andere de oorsprong van de fruitcultuur, functie van de boomgaard, achteruitgang van de hoogstamareaal, acties tot behoud, verschillende fruitsoorten, de oogst, vlaaien bakken en stroop stoken. De lezing wordt gehouden vanaf 20.00 uur in het Bezoekerscentrum Leudal. Deelname kost voor niet-leden € 2,50, voor VELT-leden is de lezing gratis toegankelijk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu