Nieuwe uitbater café De Lange in Horst

Print
Nieuwe uitbater café De Lange in Horst

Avond bij De Lange in februari vorig jaar. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst -

Eric Janssen (43) heeft café De Lange in Horst verkocht. De nieuwe uitbater is sinds 1 januari de 30-jarige Lincy Camps uit America.

Janssen heeft 3,5 jaar ‘de Oude Lange’ bestierd en de afgelopen tien jaar De Lange zoals iedereen het café in hartje Horst kent. „De beslissing om het café te verkopen, valt me helemaal niet zwaar. Ik was er eigenlijk wel klaar mee. Niet alleen met het nachtleven, maar ook met het feit dat De lange een jongerencafé is. Ik ben nu zelf 43 en de jeugd blijft toch altijd de leeftijd van 18 tot 25 jaar houden. Het is tijd voor een jongere uitbater.”

Baas

De nieuwe baas Lincy Camps is geen nieuw gezicht in De Lange. Ze werkt al 7,5 jaar voor het café. De afgelopen drie jaar heeft ze in De Lange in Venlo gestaan. „Venlo is en blijft van Eric en mij samen. De Lange in Horst heb ik nu helemaal overgenomen”, zegt Camps. Ze wil voorlopig niet veel veranderen. „Eerst dit allemaal eens op me af laten komen. De Lange blijft een café voor jongeren, al gaan we proberen om ook de twintig plussers wat meer aan ons te binden. De muziekkeuze, meer evenementen en dj’s zullen daarbij helpen.”

Kasteelboerderij

Eric Janssen gaat zich nu helemaal richten op de verbouwing van de kasteelboerderij, een rijksmonument uit 1744, die hij heeft aangekocht. Daar moeten een café-restaurant, een zalencomplex voor bruiloften, bedrijfsfeesten en andere partijen, een terras, een Bed & Breakfast met zes kamers, een opslagplaats en een woonhuis in komen. Janssen: „In november van dit jaar wil ik iets moois laten zien aan de inwoners van Horst.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu