Broeder die boekenbeurs half miljoen boeken aanbiedt blijkt onbereikbaar

Print
Broeder die boekenbeurs half miljoen boeken aanbiedt blijkt onbereikbaar

Klooster heeft half miljoen boeken aangeboden. Afbeelding: Jurgen Mols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Een half miljoen boeken. Het is de complete bibliotheek van een klooster in het Belgische Brugge. De Stichting Boeken Steunen Mensen kreeg ze aangeboden. Maar ze zijn dit weekend van 4, 5 en 6 januari niet te koop.

„Ik heb broeder Mozes wel tien keer proberen te bellen. Maar sinds hij ons al die boeken heeft aangeboden, is hij onbereikbaar.” Frans Hendriks van de Stichting Boeken Steunen Mensen was anders graag eens een kijkje gaan nemen in het Belgische klooster dat een half miljoen boeken aan de beurs in het Blerickse Blariacumcollege wilde doneren.

Latijn

„Veel van die boeken zijn waarschijnlijk niet geschikt voor onze verkoop”, denkt Hendriks. „Religieuze boeken, daar hebben we niet veel aan. En boeken in het Grieks, Latijn en oud Frans zijn ook niets voor ons. Maar we hebben het over een half miljoen boeken. Als we alleen de Nederlandstalige eruit halen, zullen het er nog steeds ontzettend veel zijn.”

Portier

Kans om eens te kijken of er iets bruikbaars tussen zit, heeft de stichting echter nog niet gehad. Broeder Mozes, die de stichting heeft gebeld om de complete bibliotheek van zijn klooster aan te bieden, blijkt onbereikbaar. Hendriks: „Alleen de portier van het klooster heb ik nog aan de lijn gehad. Die zou mijn boodschap aan broeder Mozes doorgeven. Maar ook na tien keer bellen, heb ik er niets meer van gehoord.”

Druk

Hendriks is echter nog niet van plan om het op te geven. „Ik ben er nu even niet mee bezig, want de boeken- en platenbeurs is dit weekend en dat gaat nu voor. Maar ik ben nog steeds vast van plan om eens te gaan kijken in België. De broeder zal het wel druk hebben gehad.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu