Oude bekenden en nieuwe gezichten bij bonte avonden De Pinmaekers

Sketches, zang en dans bij de bonte avonden in Nederweert. © De Pinmaekers

V.V. De Pinmaekers presenteert tijdens vijf avondvoorstellingen en één middagvoorstelling een bonte parade van artiesten tijdens de bonte avonden in Nederweert.

Frank Heythuysen

Er zijn vijf avondvoorstellingen op 1,2,7,8 en 9 februari en een middagvoorstelling op zondag 3 februari in de Pinnenhof. Aanvang 19.49 en 13.11 uur. Dit jaar is er weer een zeer gevarieerd programma, met bekende en nieuwe namen. Wat te denken van het nieuwe duo ‘De Hilton’s’ met de sketch ‘Baeter eine gooj buur ? dan eine verre vrindj’. Achmet en Toos zijn buren en wonen boven elkaar in appartementencomplex Noblesse aan de Brugstraat, de buurtjes hebben zo hun eigen gewoontes … Terug van weg geweest zijn De Krottepoffers met het stuk ‘Dansschool Dans mer ietjes’. In een sportcentrum spelen zich komische taferelen af… ‘Oos juniore’ van V.V. de Pinmaekers verzorgen onder andere de opening van de bonte avond. De heren van ‘Vastgepintj’ nemen bezoekers mee naar Groepspraktijk eure eige dokter is d’r toch noeets’. Het duo Peggy en Maikel, zitten in ‘Is det gelooge’ midden in een sollicitatiegesprek. Buuttereedner ‘Magic Bert’ voert met zijn assistent Henk weer een act vol ‘knouwel’ op. Tjeu en Lei van de groep ‘Onger veurbehaod’ gaan dit jaar ‘Nao Winterberg’. Lars en Ries nemen toeschouwers mee naar een witgoedwinkel in Nederweert, waar een hele heisa ontstaat bij de aankoop van een lampje. ‘De Kernalies’ gaan naar de dagcamping en brengen het stuk ‘Effe d’r tösse oet’. ‘Tis waat ut is’ brengt het komische stuk ‘Asj mer geine pruus is’. Terwijl Maikel niet veel uitvoert aan het Gardameer, zoekt zijn dochter naar een nieuwe liefde. Of dit gaat lukken?

Show en muziek

Naast de diverse sketches en optredens wordt er ook een showdansact uitgevoerd door X-Otic. Uiteraard ontbreken de dansmarietjes, De Ni-jwieërter Pinkus, ook dit jaar niet. Verder wordt de nieuwe schlager ten gehore gebracht door Celine Kuepers. Naast de schlager is er tijdens de voorstelling nog volop muziek te horen. Ook kunnen de bezoekers kennis maken met de nieuwe prinsen van VV Pinmaekers. De muzikale begeleiding is in handen van Hofkepel ‘Klein Mer Neugter’.

Voorverkoop

Entreekaarten kosten € 12,00 en zijn zaterdag 12 januari te koop tussen 17.00 en 18.00 in bij Café De Kleine Winst in de Kerkstraat in Nederweert. Vanaf maandag 14 januari gaat de verkoop verder bij Bruna aan de Lambertushof.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal