Beleef de winterse stilte van De Groote Peel

Print
Beleef de winterse stilte van De Groote Peel

Genieten van de stilte en de natuur in De Groote Peel. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Hóe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens een Winterstiltewandeling.

Samen met Peelgidsen van Staatsbosbeheer wandelen deelnemers over Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. De Winterstiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur. Deelname aan de Winterstiltewandeling kost € 6,- en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Reserveren kan hier. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en de afstand is 6 à 8 kilometer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu