Seizoenswerk

Nieuwe tak Otto voor verblijf arbeidsmigrant

Print
Nieuwe tak Otto voor verblijf arbeidsmigrant

Frank van Gool van Otto Work Force in Venray neemt de huisvesting van arbeidsmigranten in eigen hand. Afbeelding: Lé Giesen

Venray -

Otto Work Force in Venray heeft een nieuwe loot aan de stam: Kafra. Het bedrijf verzorgt woonruimte voor arbeidsmigranten.

Kafra wil jaarlijks 3000 tot 4000 bedden realiseren, zodat de organisatie over vijf jaar circa 20.000 arbeidsmigranten kan onderbrengen.

Otto-oprichter Frank van Gool wijst al geruime tijd op het belang van goede huisvesting voor Oost-Europese seizoensarbeiders, de zogeheten short stay. „Arbeidsmigranten zijn keihard nodig voor de BV Nederland en hebben recht op een correcte behandeling en goed onderdak.”

Greenport

Met medeaandeelhouder Karolina Swoboda van Otto neemt Van Gool met zijn nieuwe bedrijf nu zelf het initiatief voor huisvestingsprojecten. Kafra beschikt inmiddels al over 1200 bedden, waarvan de helft in 2018 gerealiseerd is op locaties in Waalwijk en Venray. Op 7 januari start een nieuw project van 400 bedden op Greenport in Venlo.

Robert Kurzak en Maggie van den Akker vormen samen de Kafra-directie, zij waren de afgelopen tien jaar werkzaam voor Otto Work Force.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu