Scheefgezet

‘Limburg krijgt in 2019 te maken met een migrantencrisis’

Print
‘Limburg krijgt in 2019 te maken met een migrantencrisis’

Randstedelingen ontvluchten massaal de stad... Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

COLUMN - 2019 wordt het jaar waarin…

- Slap gelul en oeverloos geouwehoer in een tv-voetbalkantine wordt teruggebracht tot wat het is: slap gelul en geouwehoer.

- Sybrand Buma (CDA) de politiek vaarwel zegt en in navolging van een voormalig collega buschauffeur wordt. Bij het vervoerbedrijf komen talloze klachten binnen over het feit dat in de bus het Wilhelmus eindeloos op repeat staat en de chauffeur uitsluitend rechtsaf wil slaan.

- Het Nederlands elftal de Nations League wint en de Oranje Leeuwinnen de wereldtitel pakken. Er barst een volksfeest los dat een week duurt.

- De ME massaal uitrukt voor een demonstratie van gele hesjes bij knooppunt Het Vonderen, nabij Echt. Bij nader inzien blijkt het om wegarbeiders te gaan die bezig zijn met de verbreding van de A2 aldaar.

- Ook de laatste boze burger die zich niet gehoord voelt, mag opdraven in een talkshow, om daarin schoorvoetend toe te moeten geven dat het in dit ‘teringtyfuspokkeland’ over het algemeen genomen zo slecht nog niet is.

- Tom Dumoulin voor de tweede keer de Giro d’Italia wint, de fiets daarna aan de wilgen hangt, om stil te gaan leven in Toscane.

- Limburg te maken krijgt met een migrantencrisis. Aangetrokken door de slogan ‘Limburg, je zult er maar wonen’ en verjaagd door torenhoge woonlasten, ontvluchten Randstedelingen massaal de stad, op zoek naar goedkope woonruimte. Limburg wordt overspoeld door deze gelukszoekers. Gouverneur Theo Bovens pleit voor een ‘mooie, hoge muur’ om de provincie en verkondigt dat Amsterdam die gaat betalen.

Knarf

Reageren? Frank.heythuysen@delimburger.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu