25ste editie P&M Liedjesfestival in Kessel

Kaarten voor het 25ste P&M Liedjesfestival in Kessel zijn in alle dorpen verkrijgbaar. © Jeroen Kuit

De 25ste editie van het P&M Liedjesfestival vindt op zaterdag 12 januari plaats in Kessel. De 12 winnaars van de lokale liedjeswedstrijden in Neer en alle dorpen van Peel en Maas strijden dan om het Lindebuimke voor het beste liedje en de PJP Bokaal voor de beste presentatie.

Vera Feltges

Na afloop van de prijsuitreikingen zorgen Hoondervel uit Haelen, DJ Basje Basman en DJ Willie ervoor dat het feest tot in de kleine uurtjes doorgaat in het P&M Paviljoen dat door Neptunus geplaatst wordt in de tuin van Kasteel De Keverberg.

In 1994 vond in Kessel de eerste editie van het eerste en grootste vastelaovesevenement in de regio plaats, waar het muziekfestijn dus nu voor de zilveren jubileumeditie terugkeert. Inmiddels is het P&M Liedjesfestival het grootste vastelaovesevenement van Peel en Maas en Neer. Het P&M Liedjesfestival is hofleverancier van bekende carnavalsmuziek in de gemeente. Dankzij het regionale liedjesfestival is er voor iedere tekstschrijver, componist, zanger, zangeres of zanggroep een groot podium dat haalbaar is. Dat maakt het de moeite waard om jaar in, jaar uit vrije tijd en geld te steken in het maken van liedjes. Hierdoor kunnen inwoners van Peel en Maas hun creativiteit etaleren tijdens liedjesavonden die hierdoor in de meeste dorpen worden georganiseerd. Artiesten als De Breurkes, Alaaf Airlines, Pim van Wylick en Bram & Manon kregen hierdoor bovendien de kans om zich te ontwikkelen tot artiesten voor het LVK-podium.

De kaartverkoop voor het P&M Liedjesfestival is inmiddels gestart en er is in ieder deelnemend dorp een verkooppunt (te vinden op www.pmliedjesfestival.nl ).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal