Proclamatie stadsprins hoogtepunt Oetruipingszitting

Print
Proclamatie stadsprins hoogtepunt Oetruipingszitting

Protocollist Thijs Jacobs bewaakt het ‘Tillegram van De Pappegey’ tot de bekendmaking. Afbeelding: Arjan Krijntjens

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Stadsschouwburg De Domijnen is zaterdag 5 januari vanaf 20.00 uur het decor van de oetruipingszitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Een gevarieerde avond met officiële momenten, muziek, kolder en protocol.

De bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen de vaste ingrediënten van deze avond. Daarnaast is er humor van buuttereedner Bas van Neer. Muziek van de jongste Marotte-cd ‘Veer zeen Zitterd’ en Kölsch Platt. De muzikale omlijsting is in handen van de Marottekapel en dansgroep Westerwaldsterne Blau Weiss uit Duitsland zorgt voor het nodige spektakel.

Rond de klok van 23 uur wordt de naam bekendgemaakt van de 88e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Aansluitend start het Marottebal met Zaelke Power. Tegelijkertijd gaan de Bielemen op pad om in cafés het vernieuwde ‘Tillegram van de Pappegey’ te brengen. Rond de klok van middernacht is www.marotte.nl voorzien van de naam en allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie en foto’s van de nieuwe stadsprins.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu