Geld voor extra onderhoud van de Peelvenen

Print
Geld voor extra onderhoud van de Peelvenen

Er is geld voor extra onderhoud Peelvenen. Afbeelding: Laurens Eggen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Staatsbosbeheer heeft geld gekregen voor extra onderhoud van de Mariapeel en de Deurnese Peel, oftewel de Peelvenen.

Volgens boswachter Mirjam Wouters wordt er de komende jaren gewoon een schepje bovenop het reguliere onderhoud in het natuurgebied gedaan. „Staatsbosbeheer pleegt altijd onderhoud aan deze natuurgebieden. Maar in de Peelvenen is er veel vervuiling, onder meer door stikstof dat neerdaalt uit de lucht. Daarom is er extra geld beschikbaar gesteld en dat wordt onder meer ingezet voor het verwijderen van varens, begrazen met vee of extra maaien.”

Verbouwing

Wouters benadrukt dat er geen sprake is van ingrijpende werkzaamheden, zoals het vernattingsproject dat vorig jaar is afgerond. „Dat was een grote verbouwing en die is klaar. Dit gaat puur en alleen om extra onderhoud, bovenop de reguliere werkzaamheden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu