Plus-supermarkten Benders Venlo en Blerick worden Jumbo

Print
Plus-supermarkten Benders Venlo en Blerick worden Jumbo

De Plus-supermarkt in de Vossener Blerick wordt Jumbo. Afbeelding: Laurens Eggens

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Plus-supermarkten van Geert Benders in Venlo en Blerick worden Jumbo. Beej Benders in hartje Venlo blijft bestaan.

Financieel topman Ton van Veen van Jumbo Nederland heeft donderdag bevestigd dat hij een overeenkomst heeft gesloten met de Venlose ondernemer Geert Benders. De Plus-supermarkten aan de Straelseweg in Venlo-Noord en de Blerickse wijk Vossener worden Jumbo. Beej Benders aan bij Nolensplein in Venlo blijft bestaan. De twee supers worden niet verkocht, Benders blijft franchisenemer. Van Veen: „Ik kan bevestigen dat we met de heer Benders een overeenkomst hebben. Op 8 januari komen daar nadere mededelingen over naar buiten.”

Tot die tijd willen beide partijen geen toelichting geven.

Beej Benders werd eind 2016 geopend aan het Nolensplein in hartje Venlo. Eind vorig jaar meldde de ondernemer in het vakblad Distrifood dat hij met verschillende partijen in gesprek was. Jumbo zou met de kennis van LaPlace de knowhow kunnen leveren om Beej Benders te versterken.

Super van het Jaar

De Plus-winkel van Benders in Venlo-Noord werd in de laatste ‘Supermarkt van het Jaar-verkiezing’ uitgeroepen tot provinciewinnaar Limburg. De winkel was op dat moment voor de zesde keer doorgedrongen tot de eindronde en werd in 2002 uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. In 2016 stond de Plus in Blerick in de finale van de verkiezing. In 2015 werd Plus Benders in Blerick uitgeroepen tot de mooiste supermarkt van Nederland tijdens het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee