Kersverse vader Jeffrey krijgt als eerste vijf dagen babyverlof

Print
Jeffrey van der Stelt uit Rotterdam is een van de eerste vaders die vijf dagen verlof krijgt na de geboorte van zijn zoontje Nathan. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam hem en zijn vrouw feliciteren in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Op nieuwjaarsdag werd de kleine Nathan in het ziekenhuis geboren. Precies op tijd, want vanaf 1 januari krijgen vaders niet twee, maar vijf werkdagen betaald verlof bij de geboorte van hun kind. Dat staat in de nieuwe Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG). Deze wet zorgt voor ruimere verlofmogelijkheden voor vaders.

Mooie start
,,Dit is een enorme sprong vooruit. Hierdoor kunnen moeders, hun partner en het kind met elkaar een goede en mooie start maken’’, zegt minister Koolmees. Vaders mogen zelf weten wanneer zij de verlofdagen opnemen. Dat kan gelijk, maar ook in de eerste vier weken na de bevalling. ,,Ouders zitten meteen in het spitsuur van het leven. Dan is het goed om met elkaar extra tijd te krijgen om te kunnen wennen aan het leven met een baby erbij.’’

Vanaf 1 juli 2020 kunnen vaders in het eerste halfjaar na de geboorte van hun baby vijf weken extra verlof krijgen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu