Cursus werken met digitale loketten van de overheid

Print
Cursus werken met digitale loketten van de overheid

Steeds vaker verwijst de overheid burgers naar haar digitale loketten. Afbeelding: ING Image

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De inschrijving voor twee cursusreeksen ‘Digisterker’ in het Landgraafse Burgerhoes is geopend. Centraal staat het leren werken met de e-overheid. De cursussen vinden plaats in januari/februari en april/mei.

Burgers worden steeds vaker doorverwezen naar digitale loketten van de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of een paspoort of om het doorgeven van een verhuizing. Met Digisterker leren deelnemers werken met deze digitale overheid, zodat ze zelfstandig overweg kunnen met de websites van onder andere de gemeente en de Belastingdienst. De cursus wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Digisterker en de gemeente Landgraaf. Enige ervaring met het werken met computers is vereist.

In vier opeenvolgende middagen is de cursus gratis te volgen in de bibliotheek in het Burgerhoes. De eerste reeks vindt plaats op maandag 21 en 28 januari en maandag 4 en 11 februari van 15.00 tot 17.00 uur. De tweede reeks is op de maandagen 8, 15 en 29 april en 6 mei, eveneens van 15.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden voor de cursus kan aan de balie van de bibliotheek, via tel. 045-5695660 of e-mail info@bibliotheeklandgraaf.nl.

De lessen gaan door bij minimaal 5 deelnemers. Indien dit minimale aantal niet wordt gehaald, verschuift de cursus naar de volgende cursusreeks.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu