Kunst

Gezocht: betrokken voorzitter voor kunstenaarsstichting

Print
Gezocht: betrokken voorzitter voor kunstenaarsstichting

Stichting Jacques van Mourik exposeert regelmatig in het raadhuis in Mook Afbeelding: Jos Gröniger

Plasmolen / Molenhoek / Mook / Middelaar -

Omdat aftredend voorzitter Guus de Rooy zich niet herkiesbaar stelde, moet stichting Jacques van Mourik op zoek naar een opvolger. De stichting waar kunstenaars Plasmolen en omgeving gebundeld zijn, zit momenteel even zonder want De Rooys bestuurstermijn liep op 31 december af.

De stichting is vernoemd naar de in Amsterdam (1879) geboren kunstenaar Jacques van Mourik die begin 20e eeuw naar Plasmolen verhuisde. Daar overleed de kunstschilder in 1971. In 1992 werd de stichting Jacques van Mourik opgericht, met het door het erfgoed van de Plasmolense Kolonie uit het begin van de vorige eeuw te beheren. De stichting, die in 2009 door Euro Art het predicaat kunstkolonie toegewezen kreeg, exposeert en doet onderzoek naar achtergronden van schilderijen en kunstenaars die in deze kolonie actief waren. Stichting Jacques van Mourik probeert ook om in samenhang met dit verleden het werk van hedendaagse Plasmolense- en Mookse kunstenaars te exposeren. De stichting bestaat uit twaalf vrijwilligers, die in werkgroepen meewerken om dit historisch erfgoed in goede staat te houden en te bewaren voor de gemeenschap. De stichting maakt onder andere gebruik van expositie- en opslagruimte in het gemeentehuis van Mook en Middelaar. Geïnteresseerden voor de ontstane vacature kunnen bellen met 06-24745806 of e-mailen naar info@stichtingjacquesvanmourik.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu