Ontdek stukje Maasduinen tijdens Rondje Duvelskuul

Print
Ontdek stukje Maasduinen tijdens Rondje Duvelskuul

Wandel op zondag 13 januari mee naar de Duvelskuul. Afbeelding: Peter Thönnissen

Afferden -

Nationaal Park de Maasduinen verzorgt in 2019 bijna elke zondag een excursie. Het jaar wordt op zondag 13 januari afgetrapt met een wandeling naar de Duvelskuul.

Deze wandeling start om 10.00 uur vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. Op Landgoed Bleijenbeek wordt natuur, cultuur en sport gecombineerd. Nationaal Park De Maasduinen draagt daaraan bij door mensen mee te nemen op excursie. Leren, zien en beleven van het landschap en de natuur terwijl er ondertussen ongemerkt aan de fysieke en geestelijke gezondheid wordt gewerkt van de deelnemers. De Duvelskuul is hiervoor volgens de organisatie een geschikt gebied waar nog niet veel mensen wandelen. Kom te weten waarom deze plek zo heet en ontdek meer over de omgeving. Hoewel er geen bezoek gebracht wordt aan de kasteelruïne zal er wel een en ander over de historie verteld worden. De gidsen beloven een afwisselende wandeling waarbij deelnemers meer te weten komen over de natuur. De excursie is gratis en duurt circa 3 uur. Denk aan warme kleding en stevig schoeisel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu