Vier seizoenen wandelingen in Castenrayse Vennen

Print
Vier seizoenen wandelingen in Castenrayse Vennen

De eerste vier seizoenen wandeling gaat zondag van start. Afbeelding: IVN Geysteren-Venray

Castenray -

IVN Geysteren-Venray verzorgt op zondag 6 januari in de Castenrayse Vennen een wandeling in het kader van de vier seizoenen wandelingen. Deze wandeling start om 10.00 uur bij aan de Rietweg in Castenray.

Onderweg wordt de natuur van de Castenrayse Vennen in alle vier de jaargetijden bekeken. Deze eerste wandeling in een reeks van vier is de winter aan de beurt. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen, beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen. Het gebied de Castenrayse Vennen, in de volksmond ‘de Paes’ genoemd, is ontstaan in een breed dal van de Lollebeek en haar zijtak de Diepe Leng. Op de hogere gebieden rondom het dal liggen beboste zandverstuivingen, in het westen de Breehei en in het zuiden de boswachterij Horst. Voor de wandeling wordt stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen, want het kan er in deze tijd van het jaar nat en moerassig zijn. In hetzelfde gebied vinden op zondag 12 mei (lente), dinsdagavond 16 juli (zomer) en zondag 13 oktober (herfst) de andere vier seizoenen wandelingen plaats.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu