Hogere boetes voor vleesbedrijf Swinnen in Weert

Print
Hogere boetes voor vleesbedrijf Swinnen in Weert

Hogere boetes voor vleesbedrijf Swinnen Weert. Afbeelding: Archief Jeroen Kuit

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Vleesverwerkend bedrijf Swinnen in Weert krijgt 5000 euro boete voor elke overtreding van de afspraken. Eerdere boetes hebben volgens de gemeente Weert niets geholpen.

De bewoners van de wijk Leuken, waar Swinnen Meat BV nog gevestigd is, klagen al jaren over overlast. Dan gaat het om verkeersbewegingen die gevaarlijke situaties opleveren, stank- en geuroverlast door achterblijvende vleesresten, vernielingen aan trottoirs en wildplassende chauffeurs, constateerde de gemeente al eerder in een rapport. Uit controle van de gemeente is gebleken dat het bedrijf zich vooral niet houdt aan de voorschriften voor het laden en lossen.

Dat mag niet tussen 19.00 uur en 7.00 uur en ook niet op zondagen, maar het gebeurt toch. Het bedrijf heeft er tussen 2012 en 2018 al tien keer een boete van 1250 euro voor gehad, waarmee het maximum is bereikt. Volgens de gemeente hebben de dwangsommen niet het beoogde effect, vandaar het besluit om ze fors te verhogen: van 1250 naar 5000 per overtreding. Daarnaast lopen er nog steeds gesprekken tussen gemeente Weert en Swinnen over een verplaatsing van het bedrijf. Het doel was om dit eind 2018 rond te hebben, maar dat is niet gelukt. Wethouder Wendy van Eijk liet gisteren via een woordvoerder weten dat „de gesprekken nog lopen”. Ze wilde er inhoudelijk niet op ingaan. Ook directeur Jos Swinnen wilde gisteren geen commentaar geven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu