Advocaat verbannen man Venlo: 'Bedreigers willen geld van Farid A.'

Print
Advocaat verbannen man Venlo: 'Bedreigers willen geld van Farid A.'

Zwaarbewapende agenten voor de modezaak op de Bolwaterstraat. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - De bedreigers van Farid A., de 35-jarige man die tijdelijk uit Venlo is verbannen, willen een groot geldbedrag van hem. Ze houden A. verantwoordelijk voor een ‘grote schadepost uit het verleden’.

Farid A. is de vriend van één van de eigenaresses van VB Mode aan de Bolwaterstraat in het centrum van Venlo. Daar kwam zondagavond een bommelding, waarna het pand werd doorzocht, beveiligd en dichtgetimmerd. In de dagen daarvoor werden de woningen van de broer en de vader van A., beide ook in Venlo, al beschoten. De politie wilde, volgens advocaat Hans Oudijk, A. daarop onderbrengen op een beveiligde locatie. Dat wilde A. ‘niet meteen’, waarop hij te horen kreeg dat hij voor veertien dagen uit Venlo weg moest. A. woont overigens niet aan de Bolwaterstraat, aldus de raadsman.

Bedreiging
Farid A. is volgens zijn raadsman ‘wel eens veroordeeld voor drugsgerelateerde feiten’. Daarvoor heeft hij ook een celstraf gehad. ,,De huidige bedreiging komt voort uit zijn verleden”, aldus Oudijk. Hij wil weinig kwijt over de hoek waaruit de bedreigingen zouden komen. ,,Het gaat om mensen die via via contacten hebben met kennissen van Farid. Ze zijn jaren geleden iets kwijtgeraakt. Ze denken dat dit de schuld is van Farid A. en willen nu een groot geldbedrag van hem”, vertelt de advocaat, „een bedrag dat een normaal mens niet gaat opbrengen.”

„A. zelf zegt dat hij er géén schuld aan heeft, maar de bedreigingen zijn serieus. Dit soort organisaties belt geen deurwaarder als ze geld willen”, aldus Oudijk. „Het gaat hier om mensen van het type: betalen of dood. De druk is steeds verder opgevoerd: eerst kogels, daarna dreigen met explosieven.”

De advocaat wil geen verdere details prijsgeven over de kwestie. ,,Justitieel en dreigingstechnisch is het niet handig om alles open te gooien." Oudijk: „Mijn cliënt is uit de gevangenis en probeert nu met zijn vriendin op een mooie, legale manier een bestaan op te bouwen. Maar die dames van de modezaak uit de Bolwaterstraat en zijn familie, die hebben hier in ieder geval niks mee te maken.”

Lees ook: Winkelier boos over sluiting VB Mode: 'Bedankt, meneer de burgemeester'

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu