Schutter die rapper Feis doodschoot nog niet opgepakt

Print
Schutter die rapper Feis doodschoot nog niet opgepakt

Agenten met getrokken wapens bij de arrestatie van zeven verdachten van de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg waarbij rapper Feis het leven liet. Afbeelding: AD

De schutter of schutters die de Rotterdamse rapper Feis doodschoten in de nieuwjaarsnacht, zijn nog voortvluchtig. Geen van de zeven verdachten die de politie aanhield na de fatale schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg in de Maasstad, heeft er iets mee te maken, constateert de politie na onderzoek.

Zes van de zeven verdachten zijn vrijgelaten. Alleen een 36-jarige Rotterdammer zit nog vast; niet vanwege betrokkenheid bij de dood van de 32-jarige Feis, maar vanwege verboden vuurwapenbezit. Hij moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. De jongste verdachte die naar nu blijkt ten onrechte vastzat, was 15 jaar.

De politie zegt bruikbare tips en foto’s te hebben ontvangen na een eerdere oproep en ,,alle zeilen bij te zetten’’ om de daders op te pakken.

Herdenking

In Rotterdam wordt vrijdagmiddag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Faisal Mssyeh, zoals Feis echt heette. De organisatoren hebben opgeroepen om witte ballonnen en rozen mee te nemen naar het eerbetoon aan het Heemraadsplein.

Feis werd onder meer bekend door samenwerkingen met andere rappers, onder wie U-Niq, Winne en MocroManiac. In 2014 bracht hij zijn eerste soloalbum uit: Hard van buiten, gebroken van binnen.

Lees ook:Rotterdamse rapper Feis omgekomen door schietpartij

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu