Woonwagenbroers Landgraaf vertrokken met onbekende bestemming

Print
Woonwagenbroers Landgraaf vertrokken met onbekende bestemming

De caravans van de broers Soering zijn al meerdere keren in Landgraaf weggesleept. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Willem en Piet Soering hebben donderdag de parkeerplaats aan de Moltweg in Landgraaf verlaten. Ze zijn met hun caravans naar een onbekende bestemming vertrokken.

De broers stonden sinds 20 december op de parkeerplaats; ze claimen een standplaats voor hun woonwagens. De gemeente Landgraaf wil daar niet aan meewerken. Burgemeester Raymond Vlecken gelastte het tweetal per 2 januari weg te gaan. Donderdag werd ze dat nog eens te verstaan gegeven door twee agenten en enkele opsporingsambtenaren. Daar gaven ze deze keer gehoor aan.

Eerder voldeden de Soerings vijf keer niet aan de eis om te vertrekken. Ze werden onder meer twee keer weggesleept bij het gemeentehuis van Landgraaf, waar ze precies vier weken geleden voor het eerst opdoken.

De broers willen niet verklappen waar ze zich momenteel bevinden, laten ze telefonisch weten. Wel zegt Willem Soering dat Landgraaf rekening moet houden met een spoedige tegenactie. Op de vraag wat voor vorm die heeft, wenst hij niets te zeggen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu